Inventering av forskning om samband mellan lagerhållning och konsumtion

2004-06 – Ekonomen Peter Stein har sammanställt en rapport om tillgänglig forskning på lagertrycksområdet. ven om det inte tycks finnas någon forskning kring alkoholhaltiga drycker och lager så ger rapporten tydliga bevis för ökad konsumtion med högt lagertryck för visa typer av varor. Lagertryck av läsk ger ökad konsumtion medan lagertryck av tvättmedel inte ger ökad förbrukning. Eftersom läsk liksom öl är drycker kan man nog dra slutsatsen att lagertryck av öl sannolikt ger ökad konsumtion.

Inventering av forskning om samband mellan lagerhållning och konsumtion (lagertryck) (pdf)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*