Socker eller fruktos, det är frågan

Larm är det gott om i media just nu. Fettlarm, sockerlarm, giftig mat-larm, glasbitar och vatten. Det är inte underligt att vi svenskar nästan är oroligast i världen när det gäller vad vi stoppar i oss.

Igår kväll kom ett nytt larm. Nu är det en amerikansk studie som gjorts som visar att man blir tjockare av fruktos än vanligt socker. Omedelbart blir det en stor nyhet och nu ska vi alla omedelbart sluta dricka juice, läsk, vatten med smaker om det är fruktos, osv. För fruktoset är ju farligare än socker, hävdar undersökningen.

Samtidigt har man i Danmark bestämt att det är socker man blir tjock av, och därför beslutat om en dubblering av nuvarande skatter på socker. Socker är farligt, och cigaretter också. Men cigaretterna ska man inte höja priset på, för då blir det sådan gränshandel, konstaterar danskarna.

Tänk om den svenska regeringen haft samma inställning till gränshandel och inte höjt ölskatten då för ett år sen…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*