Folkpartiet först ut

Nu börjar svaren rulla in från de parlamentariker och kandidater till Europaparlamentsvalet som Sveriges Bryggerier ställde tre frågor till häromdagen:

 1. Bör ölskatten vara lika i hela EU?
 2. Hur stora bör införselkvoterna vara; högre, lägre eller som de är idag?
 3. Vad vill du göra för att minska den illegala försäljningen till svenska ungdomar?

Först ut på vår hemsida är Folkpartiet, eftersom de var snabbast att svara.

Olle Schmidt

 1. Olle Schmidt

  Olle Schmidt

  Det finns redan idag gemensamma regler för punktskatter i unionen. Det betyder inte att alla har samma skatt på öl men att det finns miniminivåer som måste uppfyllas. Jag är på sikt för en harmonisering på högre nivå än den som är genomsnittet i EU idag.

 2. Införselkvoterna bör vara hälften av dagens nivåer.
 3. Lägre införselkvoter samt bättre samarbete med polis och åklagare.

Marit Paulsen

 1. Marit Paulsen

  Marit Paulsen

  I princip ska medlemsländerna själva bestämmer över sin skattepolitik, men på vissa områden, som är skadliga för människor och miljö, är det motiverat att ha minimiskatter, som t ex på alkohol.

 2. Anser att alkoholen är ett av våra absolut största folkhälsoproblem. Står fast vid en restriktiv alkoholpolitik och vill att nivåerna för vad som räknas som privatinförsel från ett annat EU-land halveras.
 3. Vill samarbeta inom EU för att minska brottsligheten inklusive den illegala alkoholinförseln, speciellt med tanke på att den illegalt införda alkoholen går till ungdomar under 18 år.

Mer om Marit Paulsen i Svenska Dagbladets artikelserie

1 kommentar

  Johanna  19 maj, 2009 at 16:57

  Även om införselkvoterna är mindre är det ju hur lätt som helst att föra in mer med en hyfsat stor bil eller lastbil. Risken att åka fast är minimal när det inte finns någon tull.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*