Gränshandeln och Systembolaget

Systembolaget har presenterat siffrorna över sin försäljning för årets första fyra månader. Inte förvånande har försäljningen ökat, och det ganska rejält. Systembolaget tar det som intäkt för att gränshandeln minskat. Och att våra grannländers invånare istället åker till Sverige och handlar. Det finns säkert någon som kan ta det som intäkt för att också den svenska ölskattten är bra.

Men att försäljningen ökar på Systemet är väl inte så konstigt. Kronkursen har rasat och vi befinner oss i finanskris. Vad gör vi då? Sparar våra pengar som inte är så mycket värda, reser betydligt mindre och handlar hemma. Det betyder inte att den höga svenska ölskatten är rätt sätt att skydda våra ungdomar från kriminell försäljning.

2 Comments

    Friskytten  14 maj, 2009 at 12:54

    Folk super mer i kris. Se där en möjlig förklaring till att alkoholförsäljningen ökar.

    friskytten.blogg.se

    Johan H  18 maj, 2009 at 15:25

    Tror faktiskt att det handlar om att folk i kristiden har mindre pengar att resa för. När man reser mindre handlar man mindre tax-free och är istället hänvisad till systembolaget här hemma…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*