När smart är osmart

I Göteborg har ju politikerna beslutat att förbjuda buteljerat vatten på sina sammanträden. Anledningen är förstås att de tror att de är kloka och klimatsmarta då. Som tur är finns det människor som kan något också. Som har insett  att vara klimatsmart inte är samma som att sluta dricka och köpa  buteljerat vatten. Som har förstått att klimatpåverkan för att dricka buteljerat vatten är som att tumla sin tvätt en gång om året eller att äta två hamburgare.  Kunskap är makt, och de båda borde förstås hänga ihop. Men makt utan kunskap verkar vara det vanligaste och då blir besluten därefter. Glad Midsommar!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*