Pressmeddelanden

Brist på flaskor hotar julmusten

Sveriges Bryggerier går idag ut med en efterlysning på röda backar och 33 centiliters glasflaskor och en vädjan till Sveriges konsumenter att lämna in tomflaskor och backar till handeln. Sker det inte en dramatisk uppgång i återvinningen finns det risk att julmusten blir en bristvara till julen.

– Vi är beroende av att infrastrukturen fungerar; konsumenter lämnar tillbaka tomflaskor och backar till handeln där vi sen hämtar dem, tvättar dem och fyller på med ny dricka. Fungerar inte det blir det en brist och det är det som akut har inträffat nu, säger Cecilia Giertta, vd på Sveriges Bryggerier.

– Just nu verkar det vara många som inte lämnat tillbaka flaskor och backar efter sommarens inköp och det är just dessa vi behöver komma åt. Bryggerierna har julmusten men snart inga glasflaskor att fylla den i, och då blir det kris.

Totalt cirkulerar runt 130 miljoner 33 cl flaskor på den svenska marknaden, varje flaska används ca 40 gånger. Så många behövs för att klara efterfrågan. Men just nu är det en brist på fem miljoner flaskor totalt, och ett akut behov av 100 000 flaskor.

– Så därför vädjar vi till konsumenterna; panta flaskor och backar redan nu, vänta inte till julhandeln sätter igång. Då är för sent.

För ev mer information var vänlig kontakta:
Cecilia Giertta, vd på Sveriges Bryggerier 08-762 65 50 (kopplas till mobilen)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*