Ett steg mot en modern alkoholpolitik

 Med rösterna 93 för och 72 emot fattade folkpartiet i helgen beslut om att godkänna  gårdsförsäljning och det är bara att gratulera delegaterna till detta beslut. Omröstningen föregicks av en bred debatt och det är ganska tydligt att det här med gårdsförsäljning är ett känsligt ämne. Huvudfrågorna är om man ska tillåta gårdsförsäljning eller inte och vad man ska få sälja där i så fall, folkpartiet valde den här gången att godkänna försäljning av enbart vin.

Gårdsförsäljning är ett första steg för det hantverksmässigt framställda ölet och vinet att få en bredare publik än vad som går med nuvarande system, i många fall enbart via beställningssortimentet på Systembolaget. Kan du få köpa ett par av de flaskor öl som du smakat på ölprovningen på bryggeriet är mycket vunnet för svenskarna och för de turister som dristar sig att komma hit och vara intresserade av vårt öl.  Vi talar inte om mängdförsäljning, inga truckar och lastbilar som ska komma och hämta öl och vin vid gårdsförsäljningen som ju sker idag vid gränshandeln, utan om ett intresserat finsmakeri.

Kan vi acceptera det kan vi också börja vägen mot att konsumera alkoholhaltiga drycker för dess smak och innehåll, och inte för dess procentsats.

3 Comments

  Johan H  24 november, 2009 at 14:11

  Mycket bra inlägg!

  Finsmakeri är bättre än fylleri.

  Johan H  24 november, 2009 at 14:12

  Mycket bra inlägg!

  Finsmakeri är bättre än fulfylleri.

  Johan H  24 november, 2009 at 14:13

  Ojoj.. Det blir dubbelslag. Sorry för det…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*