En God Jul och ett Gott Nytt År

När årets kortaste dag är passerad och bara timmar återstår både fram till jul och av det innevarande året är det kanske på sin plats att både få önska och få ge bort lite imaginära julkappar.

På önskelistan står en modern alkoholpolitik där vi vågar börja diskutera och kanske ifrågasätta totalkonsumtionsmodellen för att istället satsa förebyggande åtgärder på personer i riskzonen och på de som redan är missbrukare. Låt oss se Sverige som en del av Europa och låt oss också ifrågasätta det som råder inom EU; att vissa länder inte har någon alkoholskatt alls, medan andra länder beskattar både vin och öl väldigt hårt.

På önskelistan står också ett mer öppet debattklimat i Sverige när det gäller alkoholfrågor; låt oss försöka hitta en modell för en statistik som alla inblandade parter kan acceptera och låt oss utifrån den modellen diskutera den svenska alkoholpolitikens förutsättningar i ett moderns samhälle.

Låt oss slippa högre skatter och fler förbud och inskränkningar; det leder till ökat kriminalitet i form av smuggling och olaglig alkoholförsäljning.

Sveriges Bryggerier vill gärna ge en imaginär julklapp till alla som gillar våra produkter; vi lovar att göra allt för att 2010 ska bli ett bra bryggarår, med gott och välsmakande öl, vatten, läsk och cider.

Vi vill ge en julklapp till politiker som ivrar för förbud och högre skatter; vi lovar att ta vår del av ansvaret så att unga människor inte ska missbruka alkohol eller dricka den före laglig ålder. Låt oss träffas och diskutera hur världen ser ut,  från mer än ett perspektiv

Och till slut, en julklapp till alla som önskar att Sveriges Bryggerier som är den näst äldsta branschorganisationen i Sverige, skulle vara lite  tystare; vi lovar att som branschorganisation fortsatta att verka för att svenska bryggerier inte ska missgynnas vare sig det gäller nationella så väl som internationella lagar, skatter och förordningar, till gagn för alla som älskar att konsumera drycker med måtta; både öl, läsk, vatten och cider.

God Jul och Gott Nytt År!

1 kommentar

    Kraft  17 januari, 2010 at 03:55

    ”Låt oss slippa högre skatter och fler förbud och inskränkningar; det leder till ökat kriminalitet i form av smuggling och olaglig alkoholförsäljning.”

    När ska ni börja koncentrera er på folkhälsa och välfärd istället för intetsägande brottsstatistik?

    Ett land utan lagar har inte heller några brott. Är det något ni föredrar?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*