Varför inte öl?

IQ presenterar en rapport som visar att risken för tarmcancer minskar om man väljer en svagare form av alkohol. Cancerorganisationer uppmanar konsumenter att byta till alkoholsvaga viner är rubriken på pressmeddelandet som skickats ut. ”För den som dricker 25 centiliter vin med 14 procents alkoholstyrka om dagen skulle risken för tarmcancer minska med 7 procent om de gick över till vin med 10 procent alkohol. Detsamma gäller om man byter från starka till svagare former av andra typer av alkohol som öl och sprit.”, står det också.

Som företrädare för bryggeribranschen kan jag inte låta bli att fråga; varför inte byta till öl direkt? Öl är oftast betydligt mer alkoholsvagt än vin och dessutom finns det mängder av smaker och variationer som passar till alla tillfällen. Även alkoholfritt.

5 Comments

  tobbo  29 januari, 2010 at 14:33

  tioprocentigt vin är oftast sött och därmed onyttigare på ett annat vis. Alkoholsvagare öl smakar mindre varför man kanske dricker mer?

  Jag dricker gärna smakstark och alkoholstark öl, men dricker förmodligen hälften så mycket istället.

  Niklas  19 februari, 2010 at 01:35

  Eller varför inte byta till alkoholfritt direkt? Det finns många alkoholfria goda alternativ som minskar risken för många andra sjukdomar också!

  Johan  25 april, 2013 at 11:04

  Ja allt är väl farligt numera. Kan upplysa om att min farfars farfar och hans arbetskamrater drack 2 liter brännvin om dagen (per person alltså) Plus öl. Detta ägnade dom sig åt i många många år och min farfars farfar blev 89 år gammal. Inga grönsaker och frukt och sådant utan dieten bestod alltså endast av starksprit och fett fläsk och ärtsoppa för det mesta. Ja och massa ciggaretter snus och pipa och tuggtobak. Hur friska som helst. Jag tror att dåliga gener är boven i dramat. Inte öl eller sprit eller tobak.

  Cecilia G  25 april, 2013 at 11:14

  Vilken diet!

  Johan  25 april, 2013 at 12:26

  Hej Cecilia. Ja nu mena jag ju inte diet i den bemärkelsen. Haha. Men öl är iallafall nyttigt. Man kan ju hålla sig till 2,8% öl. Och lättöl kan ju bebisar dricka

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*