Självklara svar i EU-rapport

En rapport från EU visar att europeerna vill att åtgärder vidtas mot alkoholmissbruk och att nästan hälften av de tillfrågade tycker att man ska höja åldersgränsen på alkoholinköp, från 16 till 18 år.

Ibland är det bra med självklara svar på självklara frågor. Det vore hemskt om människor svarade att de inte ville  att man skulle sätta in  åtgärder och stödja dem som har alkoholproblem.

Hur missbruket ska förebyggas finns det dock lika många olika åsikter om som det finns människor. Åsikterna pendlar från så vida uppfattningar som ett totalförbud till en total liberalisering.  Spritpartiet säger att det är konsumtionen som är problemet, inte hur många som brukar alkoholen utan hur många som missbrukar. Alltså hur man konsumerar. Och det håller vi verkligen med om.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*