Så gott med rätt dryck till maten

Oavsett om man gillar öl eller vatten eller cider eller läsk är det fantastiskt när drycken ökar smaken på maten man äter. Olika vattensmaker förhöjer smaken på salladen eller fisken du äter, olika ölsorter kan verkligen plocka fram de olika ingredienserna i det du just stoppar in i munnen.

Häromveckan besökte en amerikansk bryggmästare, med stor verksamhet, Sverige och gjorde några nedslag på resturanger där man verkligen hade satt ihop den perfekta måltiden till fem olika sorters öl. Det var allt från ale till verkligen mörk öl. Vi var sex personer runt bordet, entusiastiska matkonsumenter, men som det visade sig, totalt olika i vilka drycker vi tyckte om. En av matgästerna var en som enbart brukade dricka olika sorters vatten till sin mat, en annan en som drack samma sorts öl till alla olika sorters mat, från kinesiskt till svensk chokladkaka.

Nu fick vi smaka på hur olika maträtterna smakade med olika sorters öl, och det var verkligen en upplevelse. Hur en besk mörk öl kunde plocka fram det söta i chokladkakan och hur en förhållandevis söt öl var helt perfekt till en fiskbit. Det var verkligen härligt. Personen som helst drack vatten och vin var förvånad och sa först ”men jag dricker inte öl”. Sen kom det direkt ”Men det här var ju gott”.

Det är därför svenskt öl, och vatten, passar så bra till svensk mat och den svenska matkulturen.

1 kommentar

    Alex  28 april, 2016 at 15:57

    This is a GREAT post!! I work a little from home, but I found this helpful — it’s important to take time for us. As a new mom I forgot that evm.lrsingye.tiee. You did a wonderful job on this!Kim recently posted..

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*