Vart tog dryckeskunskapen vägen?

Jordbruksministern har presenterat sin expertgrupp som han ska prata med två gånger om året angående visionen Matlandet Sverige. De utnämnda är hedervärda personer allihop, men jag undrar faktiskt vem som har kompetensen när det gäller drycker?

Även drycker bör ju ingå i visionen om Matlandet Sverige, och med tanke på den explosion vi haft  de senaste åren när det gäller aktiva bryggerier i Sverige, är det faktiskt underligt att jordbruksministern inte passar på att låta sin vision även omfatta dessa.

Ale. cider, porter, pilsner, stout…ja variationerna på dryck är stor och den kunskapen behövs också i expertgruppen. En öl kan bara vara en öl, men den kan också vara så mycket mer.

Ha en härlig sommar.

1 kommentar

  Lars W Karlsson  12 juli, 2010 at 07:27

  Hej,
  Vad trevligt det vore att öka kunskapen om bryggda dryckers förträfflighet och lämplighet till maträtter på samma sätt som man parar ihop mat och vin.

  Jag driver en matsajt, http://www.kökschefen.se och då denna sajt har ett par avsnitt kring dessa teman, tror jag att, om sådan kunskap sprids kring mat och bryggda drycker, kan det öka intresset och konsumtionen.

  Sålunda kunde det vara en god idé att på flaskornas etiketter även ge förslag på lämplig mat på samma sätt som ofta finns på vinetiketterna.

  Mvh
  kökschefen.se/Lars W Karlsson

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*