Svenskt kranvatten i särklass

Ibland är självklara formuleringar i ens eget huvud inte lika tydliga när man skriver dom, och då kan man missupfattas. Sveriges Bryggerier har skickat ut ett pressmeddelande om att den svenska vattenförsäljningen slog rekord i januari och att det troligen delvis kan förklaras med vattenparasiten  i Österund.  Östersundsborna tvingades sluta dricka vattnet direkt från kranen, och på andra håll i Sverige var det människor som tog det säkra före det osäkra och under några dagar drack mer flaskvatten än de brukar.  Det har förstås påverkat försäljningen av flaskvattnet, det vore konstigt annars. Men denna försäljningsökning betyder inte att Sveriges Bryggerier uttrycker någon form av skadeglädje över vattenparasiter, eller att vi på något annat sätt tycker att allt svenskt kranvatten är dåligt och att man alltid ska dricka svenskt flaskvatten istället. Sverige har generellt ett fantastiskt gott och bakterifritt kranvattnet och det ska vi fortsätta vara stolta över.

1 kommentar

    louise ungerth  23 februari, 2011 at 13:12

    Helt rätt!
    Louise

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*