33 cl öl är vad gårdsförsäljningen innebär

Den 15 juni går remisstiden ut för att tycka om gårdsförsäljningen. Fortfarande finns det remissinstanser som i hotfulla ordalag talar om en gårdsförsäljning som skulle få oss svenskar att börja supa hejdlöst. De nämner aldrig den ohämmade gränshandeln som verkligen bidrar till ett hejdlöst supande av dom som inte har laglig ålder inne. Nej nej. Istället menar de på fullt allvar att ett ja till gårdsförsäljning, då bryggerier liksom restauranger, hotell och krogar skulle hårdkollas av tillståndsmyndigheter, skulle innebära att svenskarna började supa. Snacka om en stoppa huvudet i sanden-mentalitet.
Sveriges Bryggerier säger ja till gårdsförsäljning, liksom också LRF och Livsmedelsförtagen Li. Dessa har en sund inställning till de kvantiteter alkohol som utredningen innehåller, dvs en 33-cl flaska öl per person.
Med tanke på de hundratals miljoner öl som handlas i gränshandeln, inte bara av svenskar, handlar det faktiskt bara om en droppe i havet.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*