Läs GP innan skattehöjarbudgeten läggs fram

Ännu en gång har Göteborgs-Posten slagit huvudet på spiken och fått fram att den svenska alkoholinförseln från gränshandeln i Tyskland är avsevärt mycket större än vad som syns i statistiken från Sorad. Det kommer en revidering under hösten, säger forskarchefen Mats Ramstedt i GP-artikeln.

Förhoppningen hade varit att revideringen kommit i regeringens händer innan budgetförslaget om nya ölskatter läggs fram. Då kanske regeringen kommit till insikt om att ytterligare skattehöjningar på alkohol inte förbättrar varken folkhälsan eller skatteintäkterna, utan att konsekvenserna blir precis de motsatta. Kanske dags för en konsekvensutredning från Anders Borg?

1 kommentar

    Peter Forss  5 september, 2011 at 16:59

    Om regeringen inte grundar sina förslag på fakta blir det ju tokigt. Så ja! en konsekvensutredning är på plats

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*