Barroso glad över bryggerinäringens självreglering

Trots euro-kriser tog sig EU-kommissionens ordförande Jose-Manuel Barroso tid att tala vid en sammankomst i Brewers of Europes hus i Bryssel förra veckan. I sitt tal framhöll Barroso bryggerinäringens arbete med att självreglera marknadsföringen för öl, och tog det som ett gott exempel på hur bra det är när branscher själva tar ansvar. Han pekade också på det faktum att bryggerinäringen alltid strävar efter samarbete och att det är modellen som borde styra fler organisationer.

I Sverige arbetar Sveriges Bryggerier också med självreglering, genom sina rekommendationer som antagits tillsammans med SVL, Sveriges Annonsörer och Sveriges Marknadsförbund, och genom att tillsammans med SVL bekosta AGM Alkoholgranskningsmannen som synar all marknadsföring av alkohol i Sverige. Genom AGM och våra rekommendationer tar vi ansvar för att uppmana till ansvarsfull konsumtion, till att inte dricka alkohol när du kör bil, är gravid eller alldeles för ung. Det är tydliga och klara grundvärderingar som också övriga Europa börjar också närma sig. Det känns bra.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*