Nya gränshandelssiffror på g-men utredning behövs ändå

Sorad ska uppjustera sina gränshandelssiffror enligt webfinanser. Det är väl väldigt bra om det stämmer. Hur mycket eller på vilket sätt de ska uppjusteras framgår inte, men det vore ju toppen om siffrorna justerades så att de bättre anpassas till verkligheten.

Siffrorna är inte så viktiga, kanske du anser. Men eftersom hela riksdagen bygger sin tro på dessa siffror, och eftersom alkoholpolitiken byggs på dessa ”fakta” är det oerhört angeläge med korrekta uppgifter.

Trots detta bör riksdagen besluta om en införselutredning för att vi ska få alla fakta på bordet. Detta behövs för att det ska finnas klokskap bakom beslut att höja skatter. Utan bra beslutsgrund kan man inte fatta bra beslut, det vet varenda företagsledare och det är också ett synsätt riksdagen borde anamma. Och regeringen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*