Åbro är Årets Livsmedelsexportör

Fjärde generationen Dunge fick fint pris idag när Livsmedelsföretagen delade ut priset Årets Livsmedelsexportör, tillsammans med Exportrådet. Åbro blev nämligen utsett till just detta, och det beror på cidern som hos Åbro har varumärket Rekorderlig. Från 3 procent av omsättningen till 28 procent på åtta år lyder förklaringen till varför just denna cider och detta bryggeri prisades. För bara tre år sen fick Kopparbergs Exportrådets Stora Exportpris, också för sin cider. Hos Kopparbergs utgör exporten hälften av omsättningen.  Exportrådet har alltså förstått storheten hos det svenska ciderundret, där ju också bland andra Herrljunga och Krönleins finns med på exportmarknaden. Det finns många fler svenska cidervarianter, inte bara hos de nyss nämnda, både hos Spendrups och Carlsberg tex.

Då väntar vi bara på att också Systembolaget ska förstå att det finns fler än två smaker på cider och att inköpen av dessa drycker kanske skulle ägnas mer tid än en halvtidstjänst som delas med blanddrycker. Att dagligvaruhandeln förstått detta sen länge, framgår i de flesta dryckesavdelningar.

Och så ser vi fram emot att dryck blir en naturlig del på rollupsen från Matlandet Sverige, nu när bryggerierna till och med fått pris.

2 Comments

    Libby  28 april, 2016 at 12:00

    Felt so hopeless looking for answers to my que.sions.t.until now.

    Quiana  28 april, 2016 at 21:31

    I love the ’73 Candide recording for the same reasons, so I’m looking forward to your new recording of PARADE. But Jeffrey sh1#8dn&ul2o7;t have had to track down the LPs… the recording was finally .

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*