Äntligen dags för Ölets Dag!!

På onsdag är det premiär för Ölets Dag. Ölbryggerierna som är medlemmar i Sveriges Bryggerier håller Öppet Hus och bryggare runt om i landet berättar om hantverket och den passion som driver en bryggare att arbeta vidare med sin dryck. Det känns väldigt roligt att börja med en Ölets Dag, och förhoppningen från vår sida är förstås att dagligvaruhandeln, krogar och restauranger och de små bryggerierna också vill vara med och fira Ölets Dag.

Sverige är på väg att bli ett Öllandet Sverige, men det är vin som säljs mest på Systembolaget. Nästan hälften av det som säljs på monopolet är vin, och 22 procent är öl. Öl är det vi producerar i Sverige, det passar bäst till svensk mat och jag ser fram emot en stigande andel öl bland butikerna under den gröna skylten.

Att det är mest öl som förs in i landet via gränshandeln, är ju en helt annan sak.

Ha det gott!

2 Comments

  Niklas Rydberg  10 juni, 2013 at 12:50

  Hej
  Den 27 juli kommer jag att ha öppet hus öppnar klockan 10

  Hälsningar Niklas

  Cecilia G  10 juni, 2013 at 13:24

  Roligt Niklas, det är jätteroligt att du har öppet hus även om det blir en vecka senare.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*