Gårdsförsäljningen väntar, och väntar, och …

En vaken sommarvikarie på Ekot upptäckte att utredningsförslaget om att tillåta en mycket begränsad gårdsförsäljning i Sverige nu legat och väntat på behandling på Socialdepartementet i två år. Två år!!

Äldreministern Maria Larsson ville inte uttala sig när reportern sökte henne. 

För den som glömt vad gårdsförsäljningsutredningen föreslog så innebar förslaget att bryggerierna skulle få sälja maximalt 27 000 liter öl direkt till besökande turister, om dessa uppfyllde lagstadgad ålder. Med tanke på de hundra miljoner liter som varje år skyfflas in via gränshandeln kan det tyckas vara lätt att säga ja till detta. Men uppenbarligen är det inte så.

Sila kameler och svälja mygg. En sån sommar…

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*