Danmark ser och lär-kanske

I Danmark infördes fettskatten för att öka folkhälsan. Följden blev att danskarna åkte någon annan stans och köpte sitt smör. Planer finns att införa sockerskatt-följden blir att danskarna åker nån annan stans och köper läsken. Norge ska införa dessa skatter-norrmännen åker till Sverige och handlar sina varor. I Sverige har vi alkoholskatten. Följden har blivit att svenskarna åker någon annan stans och köper billigare alkohol. Och passar på att handla även andra varor billigt.  Nordiska punktskatter ökar gränshandeln och minskar inkomsterna till den egna statskassan. Men tyskarna är glada.  Trevlig helg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*