Danskarna såg verkligheten – tar bort skatten

Mycket kan man säkert skälla danskarna för, men de danska politikerna lyssnar i alla fall på verkligheten. Nu tar den danska regeringen bort socker- och fettskatterna och den ska också göra en översyn på ölskatten för att se vad den fått betydelse för konsumtion och intäkter. Om detta står att läsa i bland annat Kvällsposten/Expressen.

Verkligheten var den att skatterna inte påverkade vare sig konsumtionen eller skatteintäkterna; istället åkte danskarna över till grannländerna och handlade det de ville ha. Och har man mycket hemma så konsumerar man mer av det.  Det vet varenda kotte och danska regeringen tog lärdom av detta.

Vilken dröm om detta kunde hända även i Sverige. Att politikerna vågade välja att se verkligheten som den är och inte som de tycker att den borde vara. Och rätta sig därefter.

Det skulle nog underlätta för oss alla.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*