OBS sant! Sockerskatt på vatten i Norge

Från nyår blir det ny sockerskatt i Norge på drycker. Skatten omfattar också drycker utan socker, som smaksatt vatten och sockerfri läsk. Det uppger norska tidningar och nyheter.  Dryckesbranchens företrädare Petter Nome är förstås heligt arg och förstår inte hur regeringen tänker.

Problemet är kanske att den inte gjort det hela vägen fram? Sockerskatt på smaksatt vatten, som ju i de allra flesta fall inte innehåller något socker alls… Hmmm. Och detta är ingen Norgehistoria utan alldeles sant. Regeringen förklarar det hela med att det handlar om folkhälsan.

Att ”den sista Sovjetstaten” inte tittat ut över gränsen och ner mot Danmark där ju regeringen tagit bort socker- och fettskatt eftersom den ur hälsopolitiskt syfte spelade noll roll är förstås helt i sin ordning.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*