Öl nyttigare än både mjölk och vin?

I en intervju har ett holländskt bryggeris marknadschef  sagt att öl är nyttigare än mjölk.  Öl består bara av naturliga ingredienser och innehåller färre kalorier än mjölk, säger marknadschefen. Han menar också att öl är nyttigare än vin. Och går man på en kolhydratfattig diet, som GI, är det perfekt att dricka öl eftersom det finns ytterst lite sockerarter i öl och därmed blir det inga kolhydrater.

Journalisten som intervjuade marknadschefen blev så perplex att han faktiskt kollade faktainnehållet i det marknadschefen sa. Som vid kontroll visade sig stämma. Jämför man 1 dl vanlig mjölk och 1 dl öl med 5 volymprocent alkohol, så innehåller mjölken fler kalorier, 62, än ölet, 43.

Det kan ju vara bra att känna till.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*