Maltdryck till semla blir mumma

Idag är det Fettisdagen, och omkring sex miljoner svenskar kommer att köpa en semla och smaska i sig. Så även jag. Men det behöver inte vara med het mjölk (i fatet) eller kaffe ( i kopp) som semlan serveras; det går faktiskt alldeles utmärkt även med en porter. Det var något vi lärde oss på Sveriges Bryggerier i fjol när kunniga bryggherrar förevisade denna läckerhet. Det låter inte som det naturliga valet, men ett glas porter till en semla var faktiskt förvånansvärt gott. Det är just brytningen i smakerna, den söta semlan med den rostade malten i portern som gör smakupplevelsen så oväntad. Och god.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*