Pressmeddelanden

Galatea ny medlem i Sveriges Bryggerier

galateaGalatea, som gått in som huvudägare i Sigtuna Brygghus, har valts in som ny medlem i Sveriges Bryggerier som därmed består av 16 medlemmar av olika storlekar; allt från den svenska ölmarknadens största bryggerier till några av de minsta. Tillsammans representerar medlemmarna i Sveriges Bryggerier mer än 97 procent av den öl och cider, vatten och läsk som de svenska bryggerierna producerar.

– Jag gläds lika mycket varje gång vi får en ny medlem, säger Sveriges Bryggeriers vd Cecilia Giertta. Vi arbetar hårt för att kunna representera hela branschen, stora som små, och då känns det väldigt roligt att också få nya medlemmar som tycker att vi gör ett bra arbete för branschen.

– Den svenska bryggerinäringen växer så det knakar, snittökningen är faktiskt smått galna ett nytt bryggeri i månaden. Ölets Dag i somras var en succé och kommer att upprepas också i år, större än på premiären. Öl är ett hantverk, vare sig man är stor eller liten.

– Det känns naturligt att gå med i en branschorganisation med stor tyngd, när vi nu gått in som ägare i Sigtuna Brygghus, säger Mats Folkeson, vice vd och försäljningsdirektör på Galatea.

– Jag tror på goda tillväxtmöjligheter för både små och stora bryggerier, bara förutsättningarna kan optimeras.

För ev information var vänlig kontakta:
Mats Folkeson, vice vd och försäljningsdirektör på Galatea, mats@galatea.se tel 0708-358148

eller Cecilia Giertta, vd Sveriges Bryggerier, 0708 235 85 77

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*