Ta del av Öllandet Sverige på Ölets Dag

Starköl 1985-1

För 30 år sen fanns det 26 svenska ölsorter på Systembolaget. Idag finns det nästan  600! Bara under 2012  kom det 77 nya svenska öl på Systembolaget! Och den tidens 8 bryggerier har nu blivit närmare 80 professionella bryggerier som brygger öl och cider av alla smaker och karaktärer.

För att visa upp bredden och kunnandet hos våra bryggmästare bjuder medlemmarna i Sveriges Bryggerier därför in intresserade till Öppet Hus på bryggerierna den tredje onsdagen i juli. För andra året i rad.

I år talar vi alltså om den 17 juli då bryggerierna har Öppet Hus. I fjol blev det kaosartade köer utanför vissa bryggerier när mängder av människor ville göra besök samtidigt, så därför ha en del bryggerier i år infört föranmälan till sitt bryggeri för att på bästa sätt kunna ta emot alla intresserade konsumenter.

Enligt gällande svensk alkohollagstiftning går det inte att köpa stark
öl direkt på bryggeriet, inte heller det öl som man eventuellt provsmakar.

Varmt välkomna till Ölets Dag!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*