Pressmeddelanden

Två kvinnor får bryggar-stipendium

När Frans Heiss-stipendiet delas ut för 2013 är det två kvinnor som får de eftertraktade utbildningspengarna; Åsa Andersson och Sandra Rödner heter stipendiaterna.

Åsa Andersson som får Frans Heiss Stora Stipendium är produktchef för Cider på Kopparbergs Bryggeri. Hon ska för pengarna besöka äpple- och päronodlingar i Central- och Sydeuropa för att följa odlingarna, skörden och pressningen på nära håll. Hon ska också titta närmare på eventuella bekämpningsmedel och hur producenterna arbetar för att kontrollera och minska användningen av dessa.

Sandra Rödner som får Frans Heiss Lilla stipendium är laborant och produktutvecklare på Krönleins Bryggeri i Halmstad och ska för stipendiepengarna gå en kurs i sensorisk analys inriktad på öl för att ytterligare fördjupa sina kunskaper.

Utdelningen av stipendierna sker vid den årliga Bryggarmiddagen i mars.

Frans Heiss kom till Sverige under första hälften av 1800-talet och blev sedermera delägare i Hamburgerbryggeriet i Stockholm. Han var också initiativtagare till det som kom att bli Stockholmskartellen. Han var en stor anhängare av vidareutbildning och också medlem i Svenska Bryggareföreningen som startade 1885 och som är Sveriges äldsta branschförening.

Ordförande i styrelsen för Frans Heiss stiftelse är Peter Bronsman, Kopparbergs.

För frågor till Åsa Andersson, var vänlig ring: 0580-88 356

För frågor till Sandra Rödner, var vänlig ring: 035-17 60 41

Cecilia Giertta, vd på Sveriges Bryggerier/Bryggareföreningen når du på 08 762 65 50

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*