Pantamera firar 30 år och 23 miljarder burkar

I år firar Pantamera 30-årsjubileum. Det är imponerade, inte minst med tanke på att vi svenskar fortsätter att panta mer och mer. Mycket pekar på att vi sätter nytt pantrekord för 2013 också.

Systemet med att panta burkar och PET är fortfarande långt ifrån infört i alla länder, inte ens nationellt i alla EU-länder. Det påminner lite om hur svårt det var inledningsvis att få oss i Sverige att panta burkar, det var lite ”töntigt” och inte speciellt coolt, även om vi redan första året pantade 63 procent av alla burkar, enligt Returpack. När pant på PET infördes 1994 pantades 51 procent av dessa flaskor första året, det är betydligt fler nu. Och vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta och därmed spara miljön.

På fler än 10 000 ställen kan man idag panta sina burkar och PET-flaskor. Det är bra. Varje pantad burk och PET-flaska gör skillnad. Tack för det.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*