En folköl att räkna på

På sociala medier jämförs nu centerpartiets med den svaga folkölen, 2,8 procent. En sajt har till och med redesignat en ölburk så den passar bättre in i budskapen. Det är ett kul grepp att tydliggöra ett procenttal. Folköl för annars en tynande tillvaro i Sverige, på tio år har försäljningen halverats till förmån för starköl från gränshandeln. När ett sexpack folköl, 3,5 procent, kostar lika mycket i matbutiken som ett helt flak med starköl kostar nere på gränshandeln i  Tyskland, är det ganska givet att folkölet är den stora förloraren. Tyvärr. Trots det har både stora och små bryggerier utvecklat smaken på folköl de senare åren, så det nu erbjuds folköl som har både beska och fyllighet i klass med annan, mer alkoholfylld öl.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*