Två miljoner jobb tack vare bryggerinäringen

Två miljoner jobb, 4500 bryggerier, ökad produktion och en allt viktigare del av jobbsektorn inom EU. Det visar den rapport som den europeiska bryggeriorganisationen Brewers of Europe presenterat just idag angående bryggsektorn i EU.

Rapporten, gjord av EY, tidigare Ernst and Young, pekar på den allt viktigare faktorn i EU, nämligen att skapa nya jobb. Och där finns bryggerinäringen med som en högskapande bransch. På varje anställd i bryggerinäringen skapas 15 andra jobb, rapporterar EY, vilket för svensk del betyder 60 000 jobb.

I rapporten finns också varje land beskrivet. Sverige är ett av de tio länder som fått ökad skatt det senaste året, allra högst ökning fick Frankrike med 160 procent. Där har man å andra sidan ingen skatt på vin, och trots den extrema ökningen kommer den franska ölskatten inte upp i svensk skatteklass.

1 kommentar

    Peter  21 februari, 2014 at 16:08

    Höjd skatt alltså. Om nu regeringen får som den vill. Kanske dags att avgå och låta någon annan ta över stafettpinnen?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*