Pressmeddelanden

Bryggmästarnas passion och kärlek bakom ölet

undefined

I varsin film berättar de om varför de är bryggmästare, vad som triggar dem, hur de kommer på smaker och när det är godast att dricka en öl.

Tillsammans brygger de öl som vittnar om just passion och kärlek; till smaker, till den egna kreativa förmågan och till lagarbetet som ligger bakom varje färdigställd öl.

Trenden för de svenska bryggerierna är just nu explosionsartad. Varje månad startar mellan två och tre nya bryggerier någonstans i landet, och just nu finns det över 110 bryggerier i Sverige.

Ölets Dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli och initiativet kommer från Sveriges Bryggerier. Syftet är att visa upp människorna i bryggerierna, visa hur man brygger öl och hur det ser ut när man tillämpar ett av världens äldsta hantverk.

Inte bara medlemsbryggerier firar Ölets Dag med ett Öppet Hus, flera andra bryggerier passar på att visa upp sig och även på många krogar och restauranger gör man något extra under Ölets Dag.

Har du själv ingen möjlighet att besöka ett bryggeri, kan du ändå få en inblick via bryggmästarfilmerna. Du hittar dem på www.sverigesbryggerier.se och www.facebook.com/oletsdag

Har du frågor hör av dig till:

Cecilia Giertta, vd Sveriges Bryggerier, 08 762 65 50 eller

Fredrik Sörbom, projektledare Sveriges Bryggerier, 08 762 65 51.

Filmerna är gjorda av Kraftfull kommunikation, kontakt Thomas Björn telefon 0702-30 24 84

Musiken är skapad av Olle Markensten, telefon 070 443 11 90, www.ollemarkensten.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*