Varm sommar har gjort oss törstiga

Preliminära siffror för sommarmånaderna juni och julis försäljning visar på en uppgång, både i Sverige och i gränshandeln. I juni ökade totalförsäljningen här hemma med runt fyra procent och i juli var ökningen för alla drycker drygt nio procent. Lightläsk och smaksatt vatten har ökat mest, med upp till 20 procent i juli, men även mellanöl och det svagare folkölet ökade markant, med 13,7 respektive 7,5 procent.

Försäljningen till gränshandeln ökar också och hittills under året har den ackumulerade försäljningen av öl gått upp med 3,4 procent, dubbelt upp mot fjolåret. Bara i juli var ökningen 4,5 procent. Hittills i år har de svenska bryggerierna exporterat knappt 30 miljoner liter till gränshandeln i Tyskland.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*