S-politiker kräver smugglingskommission

Åtta socialdemokratiska lokalpolitiker i Skåne, ordförande och vice ordföranden i resp kommunstyrelse, kräver i en debattartikel i Kristianstadsbladet att regeringen tillsätter en smugglingskommission för att komma till rätta med problemen med alkoholsmugglarna. Det är dags att Skåne avlastas, skriver politikerna, vi måste kunna rädda våra ungdomar och stoppa pengaflödet till kriminella.

Politikerna skriver utifrån en verklighet som regeringens företrädare mycket sällan bryr sig om att se. Det är den verkligheten som vi också ser, men som vi när vi bjuder in, inte kan få regeringen att våga titta på. Om man gör det, inser man, som de skånska politikerna, att något måste göras.

En smugglingskommission vore toppen, en grupp människor som styrdes av viljan att dels vilja se verkligheten som den är men också tillsammans med olika företrädare försöka komma till rätta med problemen. De är stora och de växer. Just som lokalpolitikerna i Skåne skriver. Att politikerna vill att bördan lyfts från Skåne är mer än begripligt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*