Myten om flaskvatten avlivad

I Uppsala Nya Tidning avlivas nu den ena myten efter den andra. Närodlat behöver inte vara klimatsmartare, att storhandla är inte alltid så klimatsmart och vatten på flaska är inte klimatosmart.

Att avliva myter är inte lika lätt som att skapa dem, men här gör UNT ett bra försök, och det är bara att hoppas att alla rubriksättare och förståsigpåare som varnar för än det enda, än det andra, tar sig tid att läsa texten, bara för att ha som baskunskap. Det kan ju vara skönt ibland att inte sprida myter vidare. Ekologiskt är exempelvis inte klimatsmart, dielsebilar är inte bättre för klimatet än etanol, och svenskens hela flaskvattenkonsumtion ger lika mycket klimatpåverkan som en hamburgare, enligt Livsmedelsverket.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*