Prata Om Alkohols årliga novelltävling avgjord

Novelltävling-1060x483-kopia-kopiaPrata Om Alkohols årliga novelltävling går ut på att elever individuellt skriver noveller på temat ungdom och alkohol, men priset går till hela klassen. Tävlingen genomfördes för nionde året i rad och 800 elever från högstadie- & gymnasieskolor runt om i landet har skickat in noveller.

Förstapriset i högstadietävlingen går till elev från Ängdala skolor i Höllviken. Gymnasietävlingens förstapris går till elev från Södra Latins gymnasium i Stockholm.

Årets jury med bland andra Sveriges läsambassadör, Ann-Marie Körling tyckte att nivån på novellerna var väldigt hög och konkurrensen stenhård.

Tävlingen genomfördes i separata tävlingsklasser för högstadiet och gymnasiet. Förstapristagarna vinner 10 000 kronor vardera till sina klasskassor samt biobiljetter, andra- och tredjepristagarna vinner bokpaket och biobiljetter. Samtliga pristagares noveller blir dessutom publicerade i Prata Om Alkohols novellsamling. Novellsamlingen är kostnadsfri för skolor och har hittills beställts i över 30 000 exemplar.

Se alla pristagare och läs deras noveller

Prata Om Alkohol drivs sedan starten 2006 av företaget Kunskapskraft & Media med medel från branschföreningarna Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL) och Sveriges Bryggerier.
SVL och Sveriges Bryggerier arbetar aktivt med ett stort antal branschgemensamma frågor i Sverige. Ett av våra områden är att motverka att unga konsumerar alkohol. Andra områden som branschen arbetar för är att motverka alkoholkonsumtion i samband med graviditet och trafik.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*