Pressmeddelanden

Sahlins Brygghus ny medlem i Sveriges Bryggerier

Sahlins Brygghus är ny medlem hos Sveriges Bryggerier. De  valdes in på det senaste styrelsemötet. Tidigare i år har även Göteborgs Nya Bryggeri och Halmstad Brygghus valts in som medlemmar

– Sahlins Brygghus ser fram emot att vara medlemmar i föreningen Sveriges Bryggerier. Medlemskapet ger oss en möjlighet att utvecklas och ta del av den stora kunskapen om ölkultur som finns i föreningen. Samtidigt hoppas vi kunna bidra med våra insikter och kärlek till drycken och hantverket, säger Erik Sahlin och Alexis Svedberg på Sahlins Brygghus.

– Jag tror att det aldrig någonsin varit lika roligt att jobba på branschorganisationen som nu, konstaterar Cecilia Giertta, vd. Branschen växer med ett bryggeri i veckan, och intresset för medlemmarnas drycker har aldrig varit större. Det är också en unik bransch, eftersom den trots hård konkurrens, välkomnar alla nya konkurrenter. Mångfalden i antal bryggerier leder till mångfald i antal smaker, och det gynnar inte minst konsumenterna och den svenska matkulturen.

Idag finns det 258 livaktiga bryggerier i Sverige, och fler är på gång. För att kunna bli medlem i Sveriges Bryggerier/Bryggareföreningen måste man ha sin produktion i Sverige.

Sveriges Bryggerier är branschföreningen för de svenska bryggerierna, läsk, vatten och ciderproducenterna. Vi tar ansvar för miljön genom retursystemet för röd- och blåbacken, pantsystemet för burk- och PET via Returpack och återvinning genom Svensk Glasåtervinning. Sveriges Bryggerier firar i år sitt 131:a verksamhetsår.

 

För mer information, kontakta:
Cecilia Giertta, vd Sveriges Bryggerier 070-235 85 77 cecilia.giertta@sverigesbryggerier.se
Erik Sahlin: 0739473300 erik@sahlinsbrygghus.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*