Pressmeddelanden

Anna-Karin Fondberg ny vd för Sveriges Bryggerier

Styrelsen för Sveriges Bryggerier har beslutat att anställa Anna-Karin Fondberg som ny vd efter Cecilia Giertta som valt att gå vidare efter nio år på tjänsten. Anna-Karin Fondberg kommer senast från en tjänst som försäljningsdirektör på Carlsberg Sverige och har tidigare bland annat arbetat på Pernod Ricard Sweden och V&S Vin & Sprit.

– Jag ser mycket fram emot att få jobba med branschföreningen för de svenska bryggerierna, säger Anna-Karin Fondberg om sitt nya uppdrag. Branschen har en enastående utveckling och jag är imponerad av hur Sveriges Bryggerier under Cecilia Gierttas ledning gått från att vara en förening för ett litet fåtal bryggerier, till att bli en förening som representerar både de stora och de små aktörerna.
– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Anna-Karin, som kommer in med gediget kunnande och stort engagemang för bryggerinäringen, säger Sveriges Bryggeriers ordförande Mikael Hellberg. Anna-Karin har många års erfarenhet från kommersiell verksamhet. Hon kommer bidra med förståelse och kompetens inom både produktion och marknad.

I samband med rekryteringen av ny vd tillsätts också en vice vd i Sveriges Bryggerier. Vice vd blir Erika Danckwardt-Lillieström, tidigare vd för Sprit och vinleverantörsföreningen SVL och ansvarig för PA och kommunikation på Sveriges Bryggerier.

Både Anna-Karin Fondberg och Erika Danckwardt-Lillieström tillträder sina tjänster den 1 januari.

För mer information, kontakta Mikael Hellberg 070-610 76 57

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*