SVERIGES BRYGGERIER
  • Om oss
  • Öl
  • Cider
  • Läsk
  • Vatten
  • Statistik
  • Kontakt
  • Öl
    • Den svenska ölkulturen
    • Ölets Dag
      • Möt bryggmästarna inför Ölets Dag
    • Rätt öl till maten
    • Att tillverka öl
      • Tillverkningsprocessen
      • Ölets ingredienser
    • Öltyper
      • Underjästa öltyper
      • Överjästa öltyper
      • Spontanjästa öltyper
      • Julöl
    • Öl och hälsa
      • Alkoholens risker
      • Alkoholförbränning
      • Öl och gluten
    • Att prova öl
      • Inför ölprovningen
      • Ölprovning
      • Smakdiagram
      • Provningsprotokoll
    • Ölpolitik genom tiderna
    • Ölets historia

Provningsprotokoll

provningsprotokoll

Vi har hämtat vårt förslag på provningsprotokoll ur boken Prova Öl (av Mikk Noodapera & Andreas Alskog). Protokollet är framtaget i samarbete med Svenska Ölfrämjandet. Det är inte livsviktigt att fylla i varje ruta, det viktigaste är helhetsintrycket.

LÄS OCKSÅ

  • Myten om flaskvatten avlivad
  • Gränshandeln på Insta och andra sociala medier
  • Stötande att alkoglassen möts av myndighetens tystnad
  • Men hur räknar CAN egentligen?
  • Bus Stop-otroliga mängder alkohol

Search


Adress: Kungsgatan 35, 111 56 Stockholm
Telefon: 070-274 17 72
E-post: info@sverigesbryggerier.se
Hitta till Sveriges Bryggerier (extern länk)

Sveriges Bryggerier tyckerSveriges Bryggerier tycker

  • Dryckesbranschens Klimatinitiativ

    10 januari, 2019

  • Sveriges Bryggerier välkomnar branschgemensamt initiativ för konsumentinformation.

    16 mars, 2018

  • Studie visar att självreglering av marknadsföring fungerar

    28 december, 2017

  • Nu blir det starköl i finska matbutiker

    15 december, 2017

  • Beer is back – ölets renässans i liter och antal

    30 november, 2017

Fler

PressmeddelandenPressmeddelanden

  • Kommission för svensk alkoholpolitik tillsatt

    18 maj, 2018

  • ​Rådanäs Bryggeri ny medlem i Sveriges Bryggerier

    14 december, 2017

  • Bryggerier krokar arm för att minska klimatavtrycket

    16 november, 2017

  • Anna-Karin Fondberg ny vd för Sveriges Bryggerier

    25 september, 2017

  • Från 30 till 300 – den svenska bryggeriboomen i siffror

    12 juli, 2017

Fler

Beer NewsBeer News

  • Ny katt och ny pub i topp för Calle

    1 februari, 2019

    Beer News

  • Hit går pengarna du lägger på Systemet

    30 januari, 2019

    Beer News

  • Fredrik är krögaren som ville brygga öl

    21 januari, 2019

    Beer News

  • Två företag tar nästan all vinst på ölen

    11 januari, 2019

    Beer News

  • Mattias vill dricka en öl med kungen

    10 januari, 2019

    Beer News

Fler
  • Om oss
    • Bryggerier
    • Medlemmar
    • Föreskrifter
    • Alkohol i samhället
    • Miljö
    • Bryggarinitiativet
    • Arbetsmiljö
    • Styrelse
    • Vänner
    • Historia
  • Öl
    • Den svenska ölkulturen
    • Ölets Dag
    • Rätt öl till maten
    • Att tillverka öl
    • Öltyper
    • Öl och hälsa
    • Att prova öl
    • Ölpolitik genom tiderna
    • Ölets historia
  • Cider
    • Att tillverka cider
    • Klassificering av cider
    • Ciderns historia
  • Läsk
    • Att tillverka läsk
    • Läsktyper
    • Läsk och hälsa
    • Läskens historia
  • Vatten
    • Vatten på flaska
    • Att tappa och förädla vatten
    • Vattnets historia som dryck
  • Statistik
    • Fördelning på förpackningstyper
    • Fördelning av läskedrycker och vatten på varuslag
    • Fördelning på säljkanaler
    • Gränshandel och smuggling
    • Läskstatistik
    • Ciderstatistik
    • Vattenstatistik
    • Ölstatistik
    • Historiska data
    • Bryggeriernas bidrag till ekonomin

Kontakt

Sveriges Bryggerier

Adress: Kungsgatan 35, 111 56 Stockholm

Telefon vd 070-518 01 02

E-post: info@sverigesbryggerier.se

Organisationsnummer: 556050-9845

Hitta till Sveriges Bryggerier (extern länk)