Bryggarinitiativet

bryggarinitiativet

Bryggarinitiativet – ett åtagande för integration

Antalet asylsökande i Sverige har ökat markant. En asylprocess som vanligtvis tar ca tre månader kan nu ta över ett år. För att bidra till att den första tiden i Sverige ska kännas mer meningsfull och aktiv har Sveriges Bryggeriers medlemmar startat projektet Bryggarinitiativet.

  • Genom Migrationsverket kan vi erbjuda praktikplatser till nyanlända.
  • Vi har upprättat en fond för branschorganisationens medlemmar där de kan söka pengar för att genomföra aktiviteter för att förbättra situationen för nyanlända, asylsökande och deras familjer.

- I dag vet vi inte exakt hur många, var och när dessa praktikplatser kan etableras, men vi har bestämt oss och kommer att bidra med det vi kan.  Sveriges Bryggeriers medlemmar kan långt ifrån lösa alla utmaningar, men vi kan erbjuda en väg in i det svenska samhället. Bryggerier finns från norr till söder, och vi kommer även att använda vårt engagemang inom idrottsvärlden och som sponsorer till förbund och klubbar, för att ge flyktingar en möjlighet till sysselsättning och integration, säger Cecilia Giertta vd Sveriges Bryggerier. 

Projektledare för initiativet är Kersti Nordell, 0708-278846.