Med anledning av Coronakrisen

«

Coronaviruset är först och främst en fara för människors liv och hälsa. Insatser för att bekämpa viruset kräver stora åtgärder och uppoffringar från hela samhället. Som livsmedelsproducenter har även den svenska bryggerinäringen ett stort ansvar i att hantera och begränsa smittspridningen.

Samtidigt har den här krisen stora ekonomiska konsekvenser för våra medlemsföretag och deras anställda. Det är extrem situation för landets närmare 400 bryggerier (60 000 arbetstillfällen) som många kämpar för sin överlevnad. Att hela livsmedelskedjan har klassats som en samhällsviktig funktion av regeringen är därför en välkommen åtgärd.

Det faktum att barer och restauranger över hela landet står tomma slår hårt mot restaurangnäringen och mot oss. Sveriges Bryggerier vill stödja restaurangbranschen så gott som vi kan. Det är därför hoppfullt att se så många lokala initiativ och samverkan mellan olika företag och konsumenter runt om i landet. Att människor arbetar tillsammans i tider som dessa är inspirerande.

Som branschorganisation fortsätter vi arbeta oavbrutet tillsammans med myndigheter, arbetsgivarorganisationer och politiker för att ta fram nödvändiga åtgärder för svenska bryggerier.

För mer information:

Kontakta info@sverigesbryggerier.se

»