Åbro Bryggeri - Guidade turer på ett av Sveriges äldsta familjeägda bryggerier

Ölprovning på Halmstad Brygghus

Ölets Dag

Tre snabba om Ölets Dag

  • Ölets Dag handlar om att sprida kunskap om öl som dryck, hur det bryggs, med vilka råvaror och hur man bäst matchar mat och öl.
  • Ölets Dag vill även lyfta fram människorna bakom ölet – bryggarna.
  • Ölets Dag är ett öppet format – vi välkomnar alla bryggerier, restauranger & pubar, butiker och andra att delta i arrangemanget.

 

Bakgrund & syfte

Sveriges Bryggerier startade Ölets Dag redan 2012. Anledningarna är flera: Vi vill visa upp det fina hantverk som ölbryggning innebär. Öka intresset för öl. Lyfta fram bryggmästarna och deras passion för drycken. Visa att ölet har sin självklara plats i den svenska dryckes- och matkulturen. Ölets Dag har som mål att:

  • Bidra till intresset för bryggerinäringen
  • Öka nyfikenheten att vilja smaka öl
  • Öka kunskapen om öl som dryck och hur det framställs

 

Onsdagen den 19 juli 2023

På Ölets Dag har nästan alla våra medlemsbryggerier öppet hus. Många har provningar där besökarna kan testa nya öl under trevliga former. Men! Dagen är öppen för alla, även de som inte är medlemmar i Sveriges Bryggerier. Vi vill verkligen att dagen ska vara inkluderande för samtliga ölintressenter, och bjuda in till ett ökat engagemang för just ölen.

Redan första upplagan av Ölets Dag blev en succé. Tusentals människor tog chansen att se hur ett öl blir till. Under de år som dagen hittills firats, har intresset och antalet besökare på bryggerierna ökat stadigt år för år. På senare tid har också flera pubar och restauranger uppmärksammat dagen med provningar och erbjudanden. Fantastiskt, tycker vi!

Alla är välkomna att ta del av Ölets Dag. På bryggerikartan på nyfikenol.se hittar du alla event som äger rum på Ölets Dag den 19 juli 2023.
Besök ett bryggeri på Ölets Dag!

 

Vi har ett kaxigt mål

Vi ska göra Ölets Dag lika stor och självklar som Kanelbullens Dag. Det kommer vi att lyckas med – tillsammans!

 

Foto: Ölprovning på Halmstad Brygghus

Detta händer på Ölets Dag 2023

Läs mer om Ölets Dag 2023 här.

Här laddar du ner loggan

Här kan du ladda ner loggan för Ölets Dag.