Presentation

Ölets Dag i tre korta punkter:

  • Ölets Dag handlar om att sprida kunskap om öl som dryck, hur det bryggs, med vilka råvaror och hur man bäst matchar mat och öl.
  • Ölets Dag vill även lyfta fram människorna bakom ölet – bryggarna.
  • Ölets Dag är ett öppet format – vi välkomnar alla bryggerier, restauranger & pubar, butiker och andra att delta i arrangemanget.

 

Syfte

2012 införde Sveriges Bryggerier Ölets Dag för att visa upp ölbryggning som hantverk, för att öka intresset för öl, för att lyfta fram bryggmästarna och deras passion för drycken och även visa att ölet har sin självklara plats i den svenska dryckes- och matkulturen. Ölets Dag ska:

  • Bidra till intresset för bryggerinäringen
  • Öka nyfikenheten att vilja smaka öl
  • Öka kunskapen om öl som dryck och hur det framställs

 

Aktivitet

På Ölets Dag håller de flesta av våra medlemsbryggerier öppet hus för allmänheten, och flera har även provningar där man kan testa helt nya öl. Dagen är också öppen för alla svenska bryggerier.
Ölets Dag blev en succé redan första året när flera tusen människor tog chansen att se hur ett öl blir till. Under de år som dagen hittills firats, har intresset och antalet besökare på bryggerierna ökat stadigt år för år.
På senare år ha även flera pubar och restauranger uppmärksammat dagen med provningar och erbjudanden.

 

Mål

Vårt mål att Ölets Dag blir en lika stor och självklar märkesdag som Kanelbullens Dag.

Här laddar du ner jubileumsloggan

Här finns en större och en mindre variant av jubileumsloggan för Ölets Dag 2021. Loggan är fri att använda för alla som genomför ett evenemang under Ölets Dag.