ELEVER FRÅN BORÅS OCH MALMÖ VINNARE I PRATA OM ALKOHOLS FILMTÄVLING

«

Aldrig har konkurrensen varit så stor i Prata om Alkohols populära filmtävling – Berätta för 100 andra. I år kom det in över 200 fantastiska bidrag från hela landet som kreativt och konstruktivt lyfter risker och konsekvenser med alkohol i trafiken. Det var elever från Borgarskolan i Malmö och Engelbrektskolan i Borås som kammade hem segern i årets tävling. Vinnarna belönas med ett bidrag på 10 000 kr till klasskassan.

 

Berätta för 100 andra är en filmtävling som arrangeras av Prata om Alkohol för elever i högstadiet och gymnasiet. Utmaningen är att eleverna ska skapa en 60-sekunders kampanjfilm för att påverka andra att:

  • aldrig köra påverkade i trafiken!
  • vägra åka med en påverkad förare!
  • hindra andra från att köra påverkade!

De ska också sprida filmen till 100 andra för att nå ut med det viktiga budskapet att alkohol inte hör hemma i trafiken. Första pris är ett bidrag på 10 000 kr till klasskassan.

 

Engelbrektskolan i Borås slog alla rekord genom att kamma hem både första, andra och tredje pris i tävlingen. Fantastiskt att se vilket fint engagemang som finns i denna viktiga fråga på Engelbrektskolan!

 

Bland gymnasieskolorna var det elever från som Borgarskolan i Malmö som vann. Andra pris gick till elever från De la Gardie i Lidköping och på tredje plats kom elever från Grillska Gymnasiet i Västerås.

 

Läs mer om vinnarna och se deras filmbidrag här.

»