Prata om Alkohol medverkar under Elevhälsoveckan

«

Denna vecka (v. 39) är det Elevhälsoveckan, ett initiativ för att stärka elevhälsan runt om i landet. På elevhälsan.se anordnas en rad webbinarier för att bidra med kunskap och inspiration till elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga. Prata om Alkohol medverkar genom medverkar genom ett kostnadsfritt webbinarium med kriminologen och författaren Maria Dufva.

 

Maria Dufva jobbade länge med barn som utsatts för brott och begått brott. Under sina år som anställd på Stödcentrum för unga brottsutsatta skapade Maria ett starkt inre mantra: Att genom folkbildning rädda så många barn det går från alla typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat. Med tiden har hon specialiserat sig på frågor kring barns och ungas liv på nätet. Hon är en flitig föreläsare för barn, unga, föräldrar och skolpersonal med fokus på brottsförebyggande arbete.

 

Att skjuta upp sin alkoholdebut är en mycket viktig faktor för att minimera riskerna för utsatthet och beroende. Nätet är ett forum där unga lätt kan få tag på (eller: komma i kontakt med) både alkohol och droger. Maria Dufva berättar om vilka faror som gömmer sig på nätet samt hur vi kan hjälpa ungdomar att hitta rätt och inte kliva snett.

 

Prata Om Alkohol startades 2006 och metoden bygger på samtalsbaserad undervisning med fokus på att lära ungdomar att motstå social press, grupptryck och att lära sig att säga nej till alkohol.  Här hittar du mer information om webbinariet som genomförs digitalt onsdagen den 28 september klockan 15:00-15:45.

»