Ölets Dag

En temadag för öllandet Sverige

SV_BRYGG_LOGO_olets_dag_DARKSveriges Bryggerier lät 2012 instifta ölets egen dag, som en årligen återkommande hyllning till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli varje år – 18 juli 2018

Här hittar du bryggeriernas alla aktiviteter på  årets Ölets Dag (2018)

På Ölets Dag uppmärksammas bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket att brygga öl. Många bryggerier öppnar upp för allmänheten och håller öppet hus, något som brukar vara mycket populärt och uppskattat, med många besökare som tar chansen att se hur ett öl blir till. Vissa bryggare arrangerar även provningar och förevisar helt nya öl.

Ölet har en självklar plats i svensk dryckes- och matkultur, och den svenska ölkulturen är stark och levande. I dag finns det 344 bryggerier som tillverkar drycker professionellt i Sverige, en enorm utveckling på några decennier.

Näringen vilar på gamla traditioner, och på 1800-talet var antalet bryggerier större – men idag är öltillverkningen verkligen en nationell angelägenhet med lokala bryggerier runt om i hela landet. Och produktutbudet har sannolikt aldrig varit så brett och starkt som idag – tack vare kombinationen av kreativa, skickliga bryggare och en genuint ölintresserad allmänhet med höga krav på kvalitet.

Se Ölets Dags Facebooksida för löpande information om aktiviteter.

Och klicka i att du kommer på Facebook-evenemanget Ölets Dag 2018!

Kontaktuppgifter till bryggerier finns i listan på medlemmar.